woensdag 15 juli 2015

To fly or not to fly, that is the question!

Ik heb nog nooit gevlogen en ik denk ook niet dat het er voorlopig van zal komen.
Ook al wilde iedereen in ons gezin graag het luchtruim ontdekken, Ze wilden denk ik mama sparen door er niet over te gaan beginnen.
Soft, flauw en je kinderen een bijzondere gebeurtenis onthouden waren de vele reacties op het no flying aan mijn lijf verhaal!
Ja ik ben een tut van het ergste kaliber, Ik roep honderd keer 'pas je op'  als er iemand naar de schuur loopt; of moet bijna huilen als mijn kind weer thuis komt van een dagje school.

Ja ik weet het. Ik moet er mee stoppen. Denken alles komt goed, loslaten die handel, maar dat valt niet mee hoor moet ik je zeggen. Zo schrok ik me helemaal kapot toen die kleine van nu net zeventien over een vakantie in Blanes begon. 'Ja en dan gaan we met 15 man in een hotel en dan gaan we iedere avond stappen en nachtjes doorhalen.....'Wat?? Ik was gelijk zo ziek als een hond en was bang dat mijn man zou instemmen met dit plezierreisje des doods.

Zag me al aan zo'n Spaanse dokter uitleggen na een vreselijke autoreis van zo'n 20 uur dat het woord servessa bij ons geen bellen laat rinkelen. Dat we op hoogtijdagen misschien eens een advocaatje met slagroom nemen en we daar al de slappe lach van krijgen. Maar dat hij dat niet van ons heeft en we er alles aan zullen doen om hem daar voor te waarschuwen.

Aan al deze scenario's denk ik als we in bed liggen. En 's nachts worden de gewoonste dingen zwart en gevaarlijk en dan duurt het uren voordat ik eindelijk in slaap val.
Gelukkig heb ik een man die zegt 'relativeren vrouwtje, het komt goed, Onze kinderen weten wat ze doen.'
Dus vannacht ga ik vol vertrouwen en zonder gemeut de auto in richting Amsterdam. Hopelijk ga ik niet overdreven hard praten of zingen van de zenuwen zodat mijn dochter zich dood schaamt en me gelijk de mond snoert.
Ik hoop dat ze een geweldige tijd in Turkije zal hebben samen met haar vriendje en er 200% van gaat genieten, en ik neurie zacht op de terugreis One day I'll fly away.

Anita XXX


3 opmerkingen:

 1. Sterkte ermee hoor, ik zou je wel eens willen zien zitten in die auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik snap je best.. Loslaten is het moeilijkste wat er is, en toch moet het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat aardig van jullie dankjewel,valt ook wel weer mee hoor!

   Verwijderen