donderdag 14 mei 2015

Gelukkig zijn

Ik wilde eigenlijk een grappige column schrijven over mijn band met de Engelse Koningin, maar vond dat deze voor moest gaan. Jullie houden hem tegoed hoor!

Wat is geluk?  Soms hoor ik mensen om me heen praten en ik denk: Wat?
Weet je wel waar het om draait. Je hebt maar een leven, doe eens normaal en gedraag je.
Ik ken best veel mensen en als ik er naar zou vragen, ze hele simpele antwoorden zouden geven.


Meisje, twintig jaar :Kon ik mijn moeder maar vertellen dat het ons allemaal wel lukt, maar dat we je soms zo enorm missen in alles wat we doen.

Vrouw : Kon ik maar een hele dag stofzuigen, wat zou dat een openbaring voor me zijn. Onafhankelijk zijn in mijn eigen huis,geen hulp van anderen nodig.

Vriendin: Denk ik het grote geluk te hebben gevonden en een nieuwe start te maken,verlies ik hem en ben ik radeloos van verdriet. Maar ik kom er wel weer bovenop.

 Nepal: Woon je rustig en gelukkig met je gezin word je getroffen door moeder Aarde.


Het jaarlijkse songfestival komt er aan. Ja de trein is gaan rijden en dat zullen we weten ook.
En daar praten wij de hele week over. Zelfs het nieuws besteedde er aandacht aan.

Ik keek deze week samen met 'mijn boer' naar RTL Late Night. Niet mijn keuze, maar dat ter zijde.
De wereld staat in de brand en wij maken ons druk over een zwart jurkje. Kom op zeg!
Soms sluit ik me even af en denk na mij de zondvloed hoor, Er moeten toch mensen zoals ik zijn die dit ook niets kan schelen.Word allemaal eens wakker. Er is van alles aan de hand.

Maar natuurlijk zit ook ik straks voor de buis bij het Eurovisie songfestival, net als 17 miljoen anderen. En duim ik dat "onze" Trijntje niet uit de rails vliegt. En als dat wel zo is, we de andere dag weer allemaal normaal doen en verder gaan met ons dagelijkse leventje.
Ik ben blij dat ik me iedere dag realiseer dat geluk maar heel betrekkelijk is en dat je het moet koesteren. En als het even kan we ook klaar staan voor anderen, die het even nodig hebben.

Anita
XXX1 opmerking:

  1. Mooi. Ben blij dat je het beseft. Ik besef het ook. Verbeter de wereld en begin met jezelf kan ik met nog van vroeger herinneren.

    BeantwoordenVerwijderen