donderdag 23 februari 2017

Even uit de roulatie

Twee weken geleden ben ik aan mijn voet geopereerd.
Hij staat nu op slot.Met plaatjes en schroeven moet hij mijn pijn verdrijven en zorgen dat ik weer normaal kan lopen. Na deze eerste weken nog twee weken op bed en daarna mag ik hem voor 25% gaan belasten en daarna steeds iets meer.
Op 4 April gaat het gips er af en krijg ik een walker en met fysiotherapie moet ik weer leren lopen. Hoe lang de revalidatie gaat duren geen idee, maar ik ben op weg!

 
 
 
 
 
De nietjes gaan er uit ,nog wat vocht maar het ziet er goed uit.
 
 
 
 
 
 
Dus breng ik mijn dagen vrij horizontaal door en ken ik Netflix van voor naar achteren. Ik heb veel hulp van mijn lieve man,vrienden en familie om me heen. Ik krijg kaarten, bloemen en  lieve beterschapsberichten via Facebook of de mail, Ik heb geen klagen en ben dankbaar voor alles.
Op de foto dacht ik, nou het gaat wel goed met me.....maar Zondag lag ik plat en voor pampus.

Maar ik krijg ook weer zin om te gaan handwerken.

Dus is er (misschien) een nieuw project in de planning, een nieuwe Scheepjescal genaamd Hygge (hoo-ga),een mooie omslagdoek gebaseerd op de Deense folklore .Ik vind het prachtig en op Facebook kun je al  verschillende kleurtypes bekijken, maar ook kun je hem zelf samenstellen in de kleur die bij je past.
Maar of ik er aan ga beginnen is een tweede, ik kan me slecht concentreren en hou het voorlopig nog even bij het kijken naar hakerijtjes en breierijtjes van anderen.

 

Maar Hygge is overal te vinden,en een echte hype aan het worden.
 

 
Denemarken is het gelukkigste land ter wereld,en Meik Wiking is CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, en dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals qualitytime met vrienden en familie, en samen genieten van de goede dingen in het leven, zowel buitenshuis als thuis: cocoonen 2.0.

Nou daar kunnen we nog iets van leren (geen telefoon of laptop,alles op zwart), Meer kaarsen aan, lampjes laag, warme melk,eigen baksels, zelf truien breien en omslagdoeken haken en natuurlijk heerlijk eten met vrienden.
Zodra ik weer achter mijn fornuis kan ga ik dit ten uitvoer brengen, mensen uitnodigen en sneller tevreden zijn met de kleine dingen. Na deze weken ben ik me dit nog meer bewust.

Eerst het boek lezen. Ik heb hem van mijn lieve zus gekregen toen ik uit het ziekenhuis kwam en het is zo mooi van kleur en zo nieuw dat ik het spannend vind om er in te gaan beginnen, maar ik wacht nog even tot ik me echt wat beter voel. Maar dat het roer omgaat is een feit!

Liefs Anita.

 

 
Skynd dig langsomt.
Haast je langzaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten